Napelempályázatok blog cikkek

Inverter: a berendezés, ami nélkül a napelem sem érne semmit

Inverter: a berendezés, ami nélkül a napelem sem érne semmit

A napelemes rendszerek, bár a nevük azt sugallná, nem csak és kizárólag magukból a napelemekből állnak, ennél kicsit összetettebb a dolog.

Abban mindannyian egyetértünk, hogy továbbra is a létező legjobb és leginkább megtérülő befektetés, ami megújuló energia felhasználásával állít elő elektromos áramot.

Hazánkban még mindig növekvő tendenciát mutat az elterjedése, sőt, az arányok a lakosság számához, háztartásokhoz viszonyítva folyamatosan javulnak, mivel itt széles körben még nem olyan régóta elérhetőek.

Nyugat-Európában már több évtizedes hagyománya van a háztartási napelemeknek, így ott nem ilyen látványos a terjedés, viszont ha kisebb mértékben is, de ott is folyamatosan nő a beüzemelt rendszerek száma.

Népszerűsége ellenére azonban nem sokan értik, vajon hogyan is működhet az egész együtt, úgy, hogy a vége áramtermelés legyen, amit azután használhatunk is.

Hogyan lesz a napfényből elektromosság, és mi az az inverternek nevezett, falra szerelt eszköz, ami nélkül az egész semmit sem érne?

Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.