Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Huawei inverter: ha profi, akár hibrid üzemhez is használható invertert szeretnél

Huawei inverter: ha profi, akár hibrid üzemhez is használható invertert szeretnél  

Egyre többen gondolkoznak a hibrid üzemű napelem rendszerekben, főleg most, hogy a szaldós elszámolásnak a következő években búcsút inthetünk.

A kérdés viszont az, hogy biztosan ez a legjobb megoldás?

Ha bizonytalan vagy, akkor van egy jó hírünk: a Huawei inverterei mellett nem kell még ezzel a kérdéssel foglalkoznod!

Ezek az inverterek tökéletesen alkalmazhatók arra, hogy akár utólag is átállj a hibrid rendszerre, így ha most még a tisztán hálózatra visszatápláló rendszernél és a szaldós elszámolásnál maradnál, akkor sem kötelezed el magadat semmire hosszú távon.

És hogy miért bízhatsz meg a Huaweiben?

Betört a napelemek iparágába a Huawei

Biztos vagyok benne, hogy neked sem a napelemek jutnak először eszedbe, ha a Huawei kerül szóba.

Eddig itthon főleg az okostelefonokról jegyeztük meg a kínai vállalat nevét, de messze több áll mögötte, mint azt elsőre gondolnánk.

Az 1987-ben alapított cég már a nevével is egy ígéretet tett: „ragyogó teljesítmény”.

Ehhez tartva magát, mára a világ egyik legnagyobb információs és kommunikációs technológiával foglalkozó vállalatává vált, ami 170 országban van jelen, és közel 200.000 embert foglalkoztat.

Milliós mennyiségben gyártja és értékesíti mobiltelefonjait, komoly kutatásokat végez az 5G hálózat kapcsán, és biztosak lehetünk benne, hogy a napelem iparágban is nagyot akar alkotni a jövőben.

És hogy miért lehet megbízni benne?

Erre a legjobb választ a garancia adja.

Akár 20 év garancia egy inverterre?

Akár 20 év garancia egy inverterre?

A napelem panelek esetében megszokhattuk, hogy a gyártók 20-25 éves teljesítménygaranciát vállalnak, azonban az invertereknél ez nem mindennapos.

A Huawei egyes invertereihez járó 10 éves alapgarancia már önmagában is figyelemre méltó, ez azonban még további 10 évvel is meghosszabbítható, amennyiben szeretnénk.

Ha tehát esetleg attól tartanál, hogy a napelem rendszeredet cserélni kell, mielőtt még behozná az árát, hát megnyugodhatsz: a rendszer legfontosabb eleme is min. 10 éven át működik megfelelően, tehát a megtérülés biztonságban lesz.

Miért olyan fontos az inverter?

Ha új vagy még a napelemek világában, akkor feltétlenül meg kell ismerkedned közelebbről az inverterekkel – a baj csak az, hogy nem könnyű erről röviden és tömören elmondani mindent.

Mégis, ha nagyon egyszerűen akarjuk összefoglalni, akkor a lényeg annyi, hogy az inverter alakítja át a napelem panelek által létrehozott egyenáramot (DC) az elektromos eszközeiddel használható váltakozó árammá (AC).

Ez talán a legfontosabb feladata, de nem az egyetlen: ezen kívül igen fontos biztonsági funkciókat is ellát.

Például ennek köszönhető az, hogy hálózati áramszünet esetén a rendszer lekapcsol: a közhiedelemmel ellentétben tehát napelem rendszer használata mellett is lehet áramkimaradás, viszont ez a biztonságot szolgálja.

Miért jó a hibrid inverter?

Miért jó a hibrid inverter?

Fontos, hogy a hibrid üzemű napelemes rendszerben az inverter a hibrid, nem pedig a napelemek (a hibrid napelem panel egy teljesen más téma, amivel nem érdemes jelen esetben foglalkozni).

Amit alapvetően tudni kell, hogy a napelemek több áramot termelnek, mint amennyit egy átlagos magyar család fel tud használni: a kérdés az, hogy az így keletkezett plusszal mit kezdjünk?

Az egyik megoldás, hogy akkumulátorokra töltjük: ez azért kézenfekvő, mert így este, amikor a sötétben nem termelnek a napelemek, fel tudjuk ezt használni, és ekkor sem kell vásárolnunk a szolgáltatótól az áramot – ezt nevezzük szigetüzemű rendszernek (sziget = teljesen független).

A másik lehetőség, hogy a fölösleges áramot a szolgáltató hálózatába juttatjuk, és gyakorlatilag eladjuk: az így „nyert” pénzből pedig jó eséllyel hosszú távon ki tudjuk váltani azt az összeget, amiért éjszaka pedig mi fizetünk.

A hibrid rendszer szépsége, hogy ezt a kettőt ötvözi magában.

Hibrid rendszer: egyszerre van akkumulátorra és hálózatra kötve

Önmagában a szigetüzemű, és a hálózatra visszatápláló rendszernek is megvannak a maga előnyei és hátrányai – a hibrid rendszer pedig azért jött létre, hogy a legjobb tulajdonságaikat hozza össze.

A hibrid inverter a megtermelt áramot először akkumulátorokra tölti, majd ha azok megteltek, azután kezdi el a szolgáltató hálózatába juttatni – és ugyanígy megy ez visszafelé is, tehát amikor a napelemek nem termelnek, akkor először az akkumulátorokat meríti le, és csak utána fordul a szolgáltató hálózatához.

Ameddig a szaldós elszámolási rendszerben van valaki, addig érdemes a tisztán hálózatra visszatápláló verziót használni, ám ha a bruttó elszámolás megjelenik, akkor már a hibrid inverteres rendszereket is számításba lehet venni, egyedi előnyeik miatt.

Hozd ki a legtöbbet a napelemeid teljesítményéből a Huawei invertereivel

Hozd ki a legtöbbet a napelemeid teljesítményéből a Huawei invertereivel

Bár a félcellás napelem technológia igen komoly előrelépést jelent ezen a téren, azért még mindig problémát jelent, ha a napelemek egy részére árnyék vetül, esetleg homok, por vagy hó borítja be, hiszen ez a teljes modul teljesítményére hatással van.

A Huawei inverterekhez kötött optimalizátorokkal azonban kiküszöbölhetővé válnak az ilyen esetek, ugyanis ezeknek köszönhetően az egyedi felügyeleti rendszer felismeri a gyengébben teljesítő modult, és tesz róla, hogy ez a teljes rendszerre ne legyen negatív hatással.

Az optimalizátoroknak köszönhetően akár 30%-kal jobb teljesítményt is el lehet érni hosszú távon, így a Huawei okos inverterei a megtérülést is elősegítik.

Profi napelem rendszert szeretnél, profi inverterrel?

Profi napelem rendszert szeretnél, profi inverterrel?

Akkor itt az ideje, hogy árajánlatot kérj tőlünk!

Az űrlapunk kitöltése után a te megyédhez tartozó napelemes partnerünk veszi fel majd veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket.

Az előzetes árajánlat után mindenképp szükség van egy ingyenes helyszíni felmérésre, hogy a pontos árakat is meg lehessen állapítani, ez azonban minden esetben teljesen díjmentes, és semmilyen elköteleződéssel nem jár.

Tedd meg az első lépést a napelem rendszered felé – töltsd ki űrlapunkat most!

Árajánlatkérés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.