Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Kombináld napelemmel a klímaberendezésed és fűts vele a téli időszakban 

Kombináld napelemmel a klímaberendezésed és fűts vele a téli időszakban

Te gondoltál már arra, hogy esetleg itt az ideje alternatív fűtési rendszerre váltani?

Eleged van azokból a fránya rezsiszámlákból, amik a fűtési szezonban érkeznek, és persze lehetetlenül magasak?

Vagy esetleg megelégelted, hogy amúgy kint már hideg van, de a központi fűtés még nem indult be, és te majd megfagysz otthon két pulcsiban?

Nos, szerencsére manapság már rengeteg lehetőséged van a fűtési rendszered korszerűsítésére, az egyik ilyen pedig a klímaberendezés, ami talán kicsit furcsának hangozhat, hiszen első körben mindenki arra gondol, hogy azt akkor kell használni, ha a hőség már elviselhetetlen a lakásban.

Érdemes tudni viszont, hogy egy megfelelő klímaberendezés akár a belső terek fűtésére is alkalmas tud lenni, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy ennek a berendezésnek az energiaigényét hogyan biztosítjuk, mert az eredeti tervünk akár könnyen a visszájára fordulhat.

Tökéletes szimbiózis

Tökéletes szimbiózis

A klímaberendezéssel való fűtés, napelemmel való kombinálása tökéletes párost tud alkotni.

Így két legyet üthetünk egy csapásra, valamint nem kell azon aggódnunk, hogy a hosszabb üzemidő rengeteg energiát fog elégetni, és a villanyszámlánk majd az egekbe szökik, mert egy napelemes rendszerrel tulajdonképpen ingyen energiához tudunk jutni.

Ezzel a kombinációval pedig a befektetett anyagi hozzájárulás is sokkal hamarabb tud majd megtérülni.

Mindemellett pedig ne felejtsük el, hogy a megújuló energia használatával nagymértékben hozzá tudunk járulni a környezetvédelemhez is.

Egy klímával nem csak hűteni lehet?

Egy klímával nem csak hűteni lehet?

Jogos a kérdés, hogy mégis hogyan kapcsolódik össze a klímával való hűtés-fűtés és a napelemes rendszer.

Viszont mielőtt erre rátérnénk, érdemes megvizsgálni az itthoni tendenciákat.

Tudniillik, hogy Magyarországon számos háztartás használ még korszerűtlen fűtési megoldásokat, ezzel pedig aránytalanul magas rezsiszámlákat tudnak generálni.

A hűtésre alkalmas klímaberendezések viszont már egyre jobban elterjedtek, köszönhetően az egyre melegebb nyaraknak, arról viszont még kevesen tudnak, hogy egy ilyen berendezéssel nem csak hűteni, de fűteni is lehet.

Természetesen ennek az a legfőbb magyarázata, hogy a klímaberendezések elterjedésénél, első körben a gyártók csak arra koncentráltak, hogy meleg időben nyújtson ideiglenes megoldást, illetve időszakosat, vagy kiegészítő megoldást télen.

Az inverteres klímák, amik már hazánkban is elérhetőek, olyan teljesítményre is képesek, hogy akár teljes egészében kiváltsák a jelenlegi fűtési rendszert, amellett, hogy nyáron hozzák a jól megszokott kellemes hűvöset.

Így működik az inverteres klíma 

Így működik az inverteres klíma

Bizonyára azzal már te is tisztában vagy, hogy egy hagyományos klíma hogyan is működik pontosan: beállítasz rajta egy kívánt hőmérsékletet, ha pedig a szoba hője ezt elérte, akkor a klíma is kikapcsol, ha pedig megint felmelegszik a helyiség, akkor újra bekapcsol.

Igazán egyszerű, viszont nem éppen egy gazdaságos megoldás.

Gondoljunk csak bele: az eszköz egész álló nap, teljes fordulatszámon működik, valamint napjában több alkalommal be- és kikapcsol, ezzel pedig rengeteg energiát fogyaszt.

Ezzel ellentétben egy inverteres klíma sokkal alacsonyabb energiaszinten működik, hiszen a hatékonyságát fokozatosan változtatja, a maximumot pedig soha nem éri el, ezzel pedig sokkal kevésbé terheli le magát a hálózatot is.

Ebből pedig értelemszerűen következik az is, hogy sokkalta költséghatékonyabb.

További pozitívumként szólhat pedig még az emberi szervezetre gyakorolt hatása, ami sokkal kímélőbb, hiszen nem generál olyan nagy mértékű hőingadozást, mint egy hagyományos klímaberendezés.

Termeld meg az szükséges energiát napelemmel

Azonban nem szeretnénk zsákbamacskát árulni, természetesen egy inverteres klímának is van egy bizonyos energiaigénye, viszont szerencsére van pénztárcakímélő és környezetbarát megoldás ennek a biztosítására.

Egy napelemes berendezéssel lehetőséged nyílik arra, hogy a klíma berendezés energiaigényét könnyedén megtermeld, nem beszélve arról, hogy az áramszolgáltatódtól is kevésbé fogsz függeni, vagy akár teljesen meg is szűnhet vele a kapcsolatod.

Ezzel a kombinációval, télen-nyáron lehetőséged lesz a szükséges energia megtermelésére, és akkor sem kell majd aggódnod a borsos villanyszámla miatt, ha a klíma folyamatos működés alatt van.

Mennyibe kerül egy ilyen rendszer?

Mi is tudjuk, és valószínűleg te is sejted, hogy egy ilyen rendszer együttes beruházása nem feltétlenül egy kis összeg.

Azt viszont mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy hosszútávon milyen pozitív előnyökben lehet vele részesülni.

Optimális esetben 8-10 év alatt vissza tudja hozni az árát, mindemellett pedig a tényleges élettartam ennél sokkal több időre szól.

Továbbá pedig, ha a fűtéshez szükséges energiatermeléshez vesszük igénybe, akkor ez a megtérülési idő akár csökkenhet is.

Amit viszont mindenképpen fontos tudni: ahhoz, hogy a napelemes egység meghozhassa a kívánt eredményeket, mindenkinek a saját, egyedi igényeire kell alakítani.

Ebbe pedig beletartozik a háztartás átlagos energiafogyasztása, valamint az egyéb befolyásoló tényezők is.

Legtöbbjüket nem lehet meghatározni hasraütésszerűen, csak és kizárólag egy alapos helyszíni felmérés során, ami nálunk teljesen ingyenes és nem mellesleg, nem von maga után semmilyen kötelezettséget sem.

Tegyél a jövődért még ma!

Tegyél a jövődért még ma!

Ahogy azt te is láthatod, egy napelemes rendszer hatékonyságát, nagyon sok minden tudja befolyásolni, éppen ezért nem is lehet mindenkinek.

Azonban nem kell megijedni, a nagy átlag szerint azért meglehetősen elenyésző ez a réteg, valamint profi kivitelező csapatunk is mindent megtesz a sikeresség érdekében.

Ne várj tovább, válts te is korszerű fűtési rendszerre, vagy akár váltsd ki a napelemes rendszerrel a háztartásod teljes energiaigényét.

Hazánk nagyon szerencsés helyzetben van a napos órák számát tekintve, ennek köszönhetően a magyar családok egyre nagyobb százaléka használ már megújuló energiát.

Felelős döntés több évtizedre gondoskodni a jövőnkről, amellett pedig, hogy a környezetünknek is jót teszünk, a pénztárcánkat is jócskán megsegítjük, hiszen a megtérülési idő lejárta után azt az összeget, amit eddig a villanyszámlára szántunk, arra költjük el, amire csak szeretnénk.

Kérj ajánlatot még ma, és csatlakozz a zöld családokhoz te magad is!

Árajánlatkérés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.