Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

A napelem hitellel Te is hozzájuthatsz saját napelemes rendszeredhez

A napelem hitellel Te is hozzájuthatsz saját napelemes rendszeredhez

A klímaváltozás és az egyre kimerülő, nem megújuló energiaforrások egyre inkább a megújuló energiaforrások használata felé terelik az embereket.

A megújuló energia alkalmazása már gyakorlatilag az összes EU-s ország energiastratégiájában szerepel, így Magyarországéban is.

Ennek következtében az állam több visszatérítendő és vissza nem térítendő napelem pályázatot is indított vállalkozásoknak, de a lakosság számára is van már elérhető napelem hitel.

Tudnivalók a napelemekre felvehető hitelről

Azért, hogy a lakosság is hozzá tudjon jutni a megújuló energiaforrásokhoz, az MFB létrehozott egy hitelt a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram keretein belül.

Az így felvett összeget energiakorszerűsítésre használhatjuk fel: napelem rendszer, hőszivattyú, napkollektor telepítésére, szigetelésre, elektromos fűtés bevezetésére, nyílászárók cseréjére.

A hitel fő vonzereje, hogy 0% kamattal juthatunk hozzá, és se kezelési költség, se előtörlesztési díj, se rendelkezésre tartási jutalék sincsen.

A napelem hitel részletei:

A futamidő 20 év, és már 10% saját forrás mellett is igényelhető, ráadásul 5 000 000 forint alatti hitelösszegnél nem szükséges ingatlanfedezet sem.

A természetes személyek által felvehető hitelösszeg minimum 500 000, maximum pedig 10 000 000 forint.

A hitelt nem csak természetes személyek, hanem lakásszövetkezetek és társasházak is igényelhetik.

Ilyenkor a felvehető összeg lakásonként minimum 500 000, maximum 7 000 000 forint.

Korábban ideiglenesen szünetelt ez a hitel, azonban 2021 február 15-én az MFB bejelentette, hogy Budapesten és Pest megyében ismét elérhetővé válik, tehát az ebben a régióban élőknek lehetőségük van jelentkezni a 0%-os kamatú hitelért.

Téged is érdekel a napelem telepítés?

Akkor kérj tőlünk árajánlatot napelem rendszerre most!

Árajánlatkérés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.