Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Mire figyelj a napelem rendszered tájolását illetően?

Mire figyelj a napelem rendszered tájolásakor?

Minden egyes napelem rendszer telepítése előtt elengedhetetlen, hogy a kivitelező helyszíni felmérést tartson.

A felmérés eredményei alapján állapítható meg, hogy az ügyfélnek mekkora rendszerre lesz szüksége, és hogy egyáltalán telepíthető-e az általa igényelt rendszer a lakóépületére.

A helyszíni felméréskor olyan szempontokat vizsgálunk meg, mint a tetőszerkezet állapota, a dőlésszöge, a tetőt esetlegesen leárnyékoló tényezők, vagy az épület tájolása.

A tetőnek mindenképpen olyan állapotban kell lennie, hogy elbírja a napelemek súlyát.

Emellett azt is meg kell állapítanunk, hogy a házban használt elektromos fogyasztók energiaigénye mennyi, ugyanis ettől függ, hogy mekkora teljesítményű napelem rendszerre van szükségünk.

A napelem tájolása kifejezetten fontos

Szeretném Neked egy egyszerű példával bemutatni, hogy miért fontos a napelem rendszer tájolása.

Bizonyára észrevehetted már, hogy azok a szobanövények, amelyek túl messze vannak az ablaktól, vagy az észak felé néző ablakokkal megvilágított szobában vannak elhelyezve és nem kapnak elég fényt, sokkal lassabban növekszenek, vagy fényigényüktől függően akár el is pusztulnak.

A napelemek esetében is ezért fontos a tájolás – bár a napelemek nem fognak tönkremenni csak azért, mert nem éri őket elég napfény, de ahogy a szobanövény sem tud úgy növekedni fény nélkül, úgy a napelemek sem fognak hatékonyan működni.

Az déli tájolás a legideálisabb, ugyanis így éri majd a legtöbb napfény a napelemek felületét, és ezáltal tudják a legtöbb energiát megtermelni.

Mi pedig a legjobban működő rendszert szeretnénk Neked nyújtani, ezért végez minden esetben helyszíni felmérést kivitelező partnerünk a telepítést megelőzően.

Kérj tőlük árajánlatot Te is!

Árajánlatkérés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.