5 kW-os napelem rendszer árak – hogyan számold ki, és miért bízd a feladatot inkább profikra?

5 kW-os napelem rendszer árak – hogyan számold ki, és miért bízd a feladatot inkább profikra?

Napelem rendszert szeretnél családi házadra?

Ha igen, akkor nyilván te is arra vagy elsősorban kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni – de erre nem olyan egyszerű válaszolni.

Elsőként ugyanis azt kell megtudni, hogy pontosan mekkora rendszerre van szükséged, és akkor máris sokkal könnyebb dolgunk van, ami az árakat illeti.

Nézzük meg ezt a kérdést kicsit közelebbről!

Honnan tudom meg, hogy mekkora napelem rendszer kell nekem?

Sajnos a napelem rendszer nem az a termék, amiből akkorát választhatunk, amekkorát csak akarunk.

Ha túl kicsi a teljesítménye, akkor nem lesz elég arra, hogy a teljes áramfogyasztásunkat kiváltsuk vele – ha viszont túl nagy, akkor pedig többet fog termelni, mint amennyire szükségünk van.

A megfelelő napelem rendszerhez pontos tervezésre van szükség: ha ez megvan, akkor biztosak lehetünk benne, hogy 8-10 éven belül megtérül a befektetésünk.

Hogyan térül meg a napelem rendszer?

Hogyan térül meg a napelem rendszer?

Vegyünk egy 20.000 forintos havi villanyszámlát, az éves átlagokkal számolva.

Egy 5 kW-os rendszer már elég lehet ahhoz, hogy egy ekkora fogyasztásnak megfeleljen – a könnyebb számítás kedvéért mondjuk azt, hogy 2.200.000 forintba került.

Egy év alatt a napelem rendszer pontosan annyit termel meg, amennyit ennek során felhasználunk: nyáron kicsit többet, az erős napsugárzás miatt, télen picit kevesebbet, de a kettő kiegyenlíti egymást.

Ennek köszönhetően 12 hónap alatt már 240.000 forintot takarítanak meg nekünk a napelemek, 2 év alatt 480.000-et, 10 év alatt pedig 2.400.000 Ft-ot, amivel már át is léptük a kezdeti költségeket.

Mennyi egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

A fenti példa egy jó kiindulási alap, de nagyon fontos észben tartani, hogy nem lehet egy komplett napelem rendszerre árcímkét ragasztani.

Rengeteg minden befolyásolja a végleges összeget, a tartószerkezetek, napelemek, inverterek típusától kezdve egészen odáig, hogy milyenek a ház adottságai.

A legtöbb 5 kW-os napelem rendszer ára 1.900.000 és 2.300.000 forint között mozog: a pontosabb árakhoz viszont mindenképp szükség van a helyszíni felmérésre.

Kérj árajánlatot 5 kW-os napelem rendszerre!

Nagyon egyszerű a dolgod, ha napelem rendszert szeretnél: csak árajánlatot kell kérned űrlapunkon keresztül.

A te megyédhez tartozó kivitelező partnerünk felveszi majd veled a kapcsolatot, és felteszi azokat a kérdéseket, amik segítségével el tud készíteni egy előzetes árajánlatot.

Ahogy viszont már mondtam, a pontos, végleges árakhoz szükség van a helyszíni szemlére is – ez viszont teljesen ingyenes, és semmilyen elköteleződéssel nem jár.

Az a legfontosabb számunkra, hogy minden információnak a birtokában legyél, amikor meghozod a döntésed, hiszen tudjuk, hogy egy nem mindennapi befektetésről van szó.

Töltsd ki űrlapunkat, és tedd meg az első lépést a napelem rendszered felé!

Árajánlatkérés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Visszahívás kérés
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.